Lækker krydret suppe med den gode bæredygtige og linefangede laks og rejer fra Nordfra.com (reklame)
Inden vi ser os om, kommer køligere dage og her er suppen helt perfekt.
Toscansk suppe med laks & rejer til 4 pers.:
20 g. smør
2 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket fint
3 fed hvidløg, hakket fint
2 stilke bladselleri, hakket fint
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk. chiliflager
2 dl. hvidvin
700 g. tomatpassata
250 g. hokkaido græskar, revet groft
1 tsk. sukker
1/2 liter hønsebouillon
Topping:
4 laksefileter
16 skalrejer
Friskrevet parmesanost
Persille
Citronbåde
Fremgangsmåde:
Smør og olivenolie smeltes i en rummelig gryde. Løg, hvidløg og bladselleri sauteres til det er blankt og der dufter skønt. Tilsæt tomatpuré samt chiliflager og svits i et minuts tid. Hæld hvidvin på og lad det reducere til det er næsten væk. Tilsæt hokkaido, sukker og hønsebouillon.
Lad suppen simre i mindst 30 min. men gerne i 3-5 timer, hvis du har tid.
Tø rejerne og laksefileterne op. Pil skallen af rejerne.
Steg laksefileterne i smør & olivenolie med lidt maste hvidløgsfed. De skal have ca. 3 min. på hver side ved høj varme.
Anret suppen i dybe tallerkener, top med laks, brudt op i mindre stykker samt rejer. Riv en håndfuld parmesan over hver tallerken og drys med persille. Læg en citronskive ved.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar