lørdag den 9. marts 2019

Mexicansk chiligryde med lækker topping


I aftes fik vi denne lækre Chiligryde. De lækre toppings gør virkelig en forskel for rettens helhed. Især de syltede rødløg bør du ikke udelade, de gør virkelig noget godt for retten!

Husk at du skal starte dagen før, med at udbløde bønner. Hvis tiden er knap, så køb færdige bønner på dåse eller brik.

Chiligryde med lækker topping til 6 pers.:

3 mellemstore løg, hakket fint
3 fed hvidløg, hakket fint
125 g. bacon, i mindre stykker
250 g. hakket oksekød
100 g. knoldselleri, revet
1 squash, revet
4 gulerødder, skåret i mønter
1 spsk. stødt koriander
1 spsk. spidskommen (stødt kommen)
1 spsk. karry
1 tsk. røget paprika
1 tsk. cayennepeber (eller start med 1/2 tsk. og prøv dig frem, den er stærk)
700 g. purerede tomater (findes på glas i de fleste supermarkeder)
300 g. røde kidneybønner (udblødte og kogte)
300 g. søde majskerner (fra frost)
1 stor rød peberfrugt i tern
sukker, salt og peber til tilsmagning.

Toppings:
Syltede rødløg
18 % creme fraiche
revet rød cheddar
avocado
frisk koriander
tortilla chips - gerne med chili
evt. syltede chilier

Tilbehør:
kogte jasminris

Fremgangsmåde:
Start med at udbløde bønnerne dagen før i rigeligt koldt vand. De skal udbløde i mindst 12 timer, men gerne natten over.
Kassér udblødningsvandet og kog bønnerne i frisk vand med salt, under låg i 1 time og 10 minutter.

Svits bacon i olivenolie. Når det er sprødt tilsættes løg og hvidløg. Steg oksekødet med her. Tilsæt squash, selleri og gulerødder samt alle krydderierne. Tilsæt de purerede tomater og skru ned for varmen og læg låg på. Lad det småsimre i 1 times tid.

Tilsæt de kogte bønner samt majs og peberfrugt og lad det simre videre i 10 min. Smag til med lidt sukker, salt og peber.

Server med kogte ris og alle de lækre toppings.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar