Jeg elsker en god kålsalat med bid i, og de danske økologiske spidskål er i verdensklasse hvad angår smag, synes jeg.
Denne salat er inspireret af en salat fra et gammelt Isabellas-blad, eller rettere, dressingen er, salaten er min egen sammensætning af yndlingsingredienser.
Udelad ikke nigellafrøene, de gør salaten helt speciel!
Salat med tigerrejer til 1 person:
1 håndfuld risnudler
8-10 tigerrejer
1 tallerkenfuld revet spidskål (rød eller alm.)
1/2 avocado i tern
1 stor gulerod, skåret i julienne
1 dl. ærter
1 forårsløg i tynde skrå skiver
Dressing:
4 spsk. olivenolie
saft fra en saftig lime
1 spsk. fishsauce
1/2 tsk. sukker
Drys: nigellafrø
Overhæld risnudlerne med kogende vand, drys lidt salt over og lad dem stå og trække i 10 min. på køkkenbordet.
Klargør grøntsagerne.
Hæld vandet fra risnudlerne. Anret dem i bunden af en dyb tallerken og top med revet spidskål og de snittede grøntsager samt rejer.
Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten. Drys med nigellafrø.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar