torsdag den 24. august 2017

Salat med tigerrejer


Jeg elsker en god kålsalat med bid i, og de danske økologiske spidskål er i verdensklasse hvad angår smag, synes jeg.
Denne salat er inspireret af en salat fra et gammelt Isabellas-blad, eller rettere, dressingen er, salaten er min egen sammensætning af yndlingsingredienser.
Udelad ikke nigellafrøene, de gør salaten helt speciel!

Salat med tigerrejer til 1 person:

1 håndfuld risnudler
8-10 tigerrejer 
1 tallerkenfuld revet spidskål (rød eller alm.)
1/2 avocado i tern
1 stor gulerod, skåret i julienne
1 dl. ærter
1 forårsløg i tynde skrå skiver

Dressing:
4 spsk. olivenolie
saft fra en saftig lime
1 spsk. fishsauce
1/2 tsk. sukker

Drys: nigellafrø

Overhæld risnudlerne med kogende vand, drys lidt salt over og lad dem stå og trække i 10 min. på køkkenbordet. 

Klargør grøntsagerne.

Hæld vandet fra risnudlerne. Anret dem i bunden af en dyb tallerken og top med revet spidskål og de snittede grøntsager samt rejer.

Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten. Drys med nigellafrø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar