Hvis jeg skal have held med at "sælge" sådan en salat som aftenret til min mand, kræver det en god (og rigelig mængde) dressing.
Dressingen med god smæk på smagen og lækre store sennepskorn at tygge på, klæder ingredienserne rigtig godt.
Du kan evt. vælge at servere et godt stykke brød til, vi fik den dog uden brød i aftes.
Kyllingesalat til 2 personer:
2 kyllingebrystfileter
2 små hjertesalater
3 dl. cantaloupemelon i tern
1 stor avocado i tynde skiver
1 lille rødløg i tynde skiver
10 cherry- eller blomme- tomater - halverede
2 dl. blandende fetatern og oliven
75 g. ristede pinjekerner
Honning-senneps dressing:
4 spsk. god koldpresset olivenolie
3 spsk. grovkornet sennep
3 spsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
Groft salt og friskkværnet peber
Pisk dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
Steg eller grill kyllingebrystfileterne, husk at krydre dem med salt og friskkværnet peber inden.
Skyl salaterne godt. Slyng dem i et rent viskestykke udenfor.
Riv bladene i mindre stykker og fordel dem i bunden af to dybe tallerkener.
Skær kyllingebrystfileterne i skiver og læg dem øverst i midten på salaterne. Fordel de øvrige ingredienser rundt om kyllingen og hæld dressingen over de to tallerkener. Top til sidst med ristede pinjekerner og drys evt. lidt friskkværnet peber hen over det dele.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar