søndag den 27. marts 2016

Kartoffel-Porresuppe med baconknas


Her er en god klassisk kartoffel-porresuppe, efter inspiration fra Karolines Køkken, dog med lidt ændringer. Suppen er dejlig mættende, og kan sagtens nydes uden brød.


Kartoffel-porresuppe til 4 pers.:

500 g. kartofler
4 store porrer
1 stort løg
3/4 L. kalvefond (kan erstattes med kyllingefond eller grøntsagsbouillon)
3/4 - 1 dl. piskefløde
Salt og friskkværnet peber

Topping:
200 g. bacon i tern
2 porretoppe, meget fintsnittet.

Tilbehør:
evt. godt groft brød.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Rengør porrerne og skær dem over, der hvor den hvide del stopper. Gem de to porretoppe til topping, frys de andre to toppe (kan anvendes til suppevisk)
Den hvide del af porrerne skæres i skiver.

Hak løget groft.

Steg kartoffeltern og løg i 15 gram smør i en gryde i et par minutter. Tilsæt porreskiver og steg videre i et par minutter.
Tilsæt fond, skru ned for varmen, så det blot småsimrer og læg låg på gryden.
Lad suppen simre i 20 min.

Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle.

Blend suppen i en blender eller med en stavblender.
Varm suppen op igen med fløden og smag til med salt og peber.

Server med drys af bacon samt de fintsnittede porrer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar