fredag den 29. maj 2015

Anmeldelse af Stockhultgårdens Tebod Sydsverige


Sydsverige er et populært rejsemål, især for østboende danskere. Her kommer et lille tip om en godt gemt perle, kun ca. 45 min. kørsel fra Helsingborg.

Vi stiftede bekendtskab med stedet sidste år i vores sommerferie, efter anbefaling fra min morbror og tante, som har et fritidshus i området, og ofte har besøgt teboden til afternoontea.

Teboden ligger langt inde i skoven, og er meget besøgt af både danskede og svenskere. Den er i øvrigt ejet af to danskere, Svend og Karin.
Meget populært er stedets afternoontea, som man skal huske at bestille mindst dagen i forvejen.

Man kan købe sandwich og madtærter, scones og kager, uden forudbestilling.

Vi gæstede teboden i sidste weekend igen, i selskab med min svigermor på 87 år.
Vi havde nogle uger forinden bestilt bord til afternoontea kl. 14.00. Vores bord stod fint dækket til os da vi ankom, og de omkringstående borde var alle besat, og der var tydeligvis travlhed i huset.

Ved ankomsten skulle vi vælge de théer som skulle nydes til de to serveringer.
Jeg valgte en grønt sommerthé til 1. servering og en grøn jordbær/rabarberthé til anden servering, efter anbefaling fra vores servitrice. To gode théer.
Min mand og svigermor valgte anisthé til 1. servering og kaffe til 2. servering. Kaffen kom i stempelkande og smagte virkelig godt sagde de (jeg er ikke selv kaffedrikker, så ved intet om den slags)

Vi måtte vente et godt stykke tid på maden, først kl. 14.45 kom første servering, et fad med små grove, bløde boller i to varianter, den ene med salami og ost, og den anden med skinke og pickles. Sandwichene smagte skønt. I samme servering fulgte en kurv med scones, både almindelige scones samt chokoladescones. De var virkelig lækre, bløde og smørmættede, nok de bedste scones jeg nogensinde har smagt, uhm!
Til scones´ene fulgte ost, smør og lemoncurd.
Der fulgte en hel thékande pr. mand, med mindst 4 kopper i hver.2. servering kom lidt efter, og bestod af en ny kande thé til mig, og kaffe til min mand og svigermor. En kageopsats i to etager med 5 forskellige kager:
Små runde lagkager, lagt sammen med lemoncurd og flødeskum på toppen, enkelt og utrolig velsmagende.
Gulerodskage med creamchease på toppen, små blondies, hindbærkager med marcipan og det allerbedste, macarons med pærecreme, dyppet i mørk chokolade, nøj de var gode!
Alle kager virkelig friske og velsmagende, men vi kunne umuligt spise op. Det var jeg forberedt på, så jeg havde medbragt en kagedåse, hvor resterne blev pakket i, så min svigermor kunne få dem med sig hjem til Kbh.


Théboden ligger virkelig idyllisk, så uanset om man bare gæster butikken, hvor der kan købes théer, porcelæn, marmelader osv. er den et besøg værd.

På gode sommerdage kan man sidde i haven under birketræerne og nyde sin thé, med udsigt over området/skoven.

Kontaktoplysninger:

Stockhultgardens Tebod

2 kommentarer:

 1. Det er et sted som vi meget gerne besøger her i eftersommeren. Hvor ser det dog hyggeligt ud.
  Spurgte I om I måtte tage resterne fra kagebordet med hjem - eller gjorde I det blot? Det lyder skønt hvis man da ikke ser skævt til at man fylder kagedåsen.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte, det kan kun anbefales :-) Ang. kageresterne, så blev jeg opfordret til at tage en kagedåse med, af en gæst, som ofte besøger stedet, så jeg har egentlig ikke tænkt over, om man må gøre det for stedet? Men det var jo betalt, og jeg håber ikke, at de genbruger kagerne til andre gæster, smil :-)

   Slet