tirsdag den 28. april 2015

Nøddetærter


Jeg købte forleden en pakke nøddetærter i Netto, med ca. 60 % chokolade. Nøddetærterne var alt for søde og alt for nødde-fattige efter min smag, så jeg tænkte, at det måtte kunne laves bedre hjemme i mit eget køkken. Og sådan blev disse til.
Jeg brugte 86 % chokolade til tærterne, det gør dem meget intense og en smule bitre, så jeg vil lave dem med 70% chokolade næste gang.

Note: jeg har nu lavet tærterne på ny og har fået målt nødderne af, så jeg har rettet i teksten nedenfor. har også ændret i min fremgangsmåde, således at nødderne tilsættes til chokoladen til sidst.

8 stk. nødetærter:
200 g. 70 til 80 % chokolade (jeg anbefaler Lindt 70%)
100 g. hasselnøddekerner

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader. Rist nødderne i ovnen i 8 minutter. Nuldr dem i et rent viskestykke, så næsten alle hinder gnides af.

Smelt chokoladen i chokoladesmelter eller over vandbad.

Fordel chokoladen ligeligt i 8 silikone-muffinsforme. Har du ikke sådan en form, kan du lave tærterne i tykke papir-muffinsforme.

Del nødderne op i 8 portioner. Læg nødderne ovenpå chokoladen og tryk dem let ned i chokoladen.
Bank formen et par gange mod bordpladen, så chokoladen bliver plan i overfladen.Sæt tærterne i køleskabet i ca. 45 min. Tag dem ud af formene. Opbevar dem på køl i en tætsluttende beholder.

2 kommentarer:

 1. Hej Eva :)
  Da jeg så dem i går på IG, var jeg solgt. Det er jo så smart og nemt, og ser jo helt vildt lækkert ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jacob 😊 ja det er nemt og smager meget bedre end de købte. Og by the way, hvad skal man ellers bruge siliconeforme til 😉 kh. Eva

   Slet