Lækker hurtig pastaret med intens hummersauce. Du kan udskifte rejerne med ristet laks, kammusling eller friske hummerhaler.
Pasta med hummersauce til 4 pers:
400 g. fuldkornsspaghetti1 fennikel
1 bundt forårsløg
200 g. broccoli i små buketter
16 rå tigerrejer eller rosérejer
2 dl. hvidvin
3 spsk. flydende koncentreret hummerfond, evt. "Touch of Taste"
3 dl. creme fraiche 18 % (ikke lavere fedtprocent, så skiller saucen!)
Salt og peber.
Fremgangsmåde:
Gør grøntsagerne i stand; skær forårsløg i skrå skiver på ca. 1 cm., del broccolien i små mundrette buketter, skær fenniklen i tynde skiver.
Rejer befries for skallen og lægges på køkkenrulle.
Sæt spaghettien til at koge.
Hæld vin og hummerfond i en lille gryde og lad det stå og småsimre uden låg, indtil det er reduceret til det halve.
Tilsæt creme fraiche og lad det småsimre i et par minutter - det skal ikke koge. Smag til med peber og evt. salt.
Blancher broccolien i 1 minut i spilkogende vand i en lille gryde, lad det dryppe af i en si.
Svits tigerrejerne 1 minut, i olie på en meget varm pande, tag dem straks af panden.
Varm lidt olie i en godt varm pande. Svits forårsløg og fennikel ganske kort - det skal kun lige varmes op, så max 1-2 minutter. Tilsæt evt. det dampede broccoli de sidste sekunder, for at varme det op.
Anret spaghettien i dybe tallerkener. Hæld hummersauce ud over og top med broccoli, fennikel, forårsløg og tigerrejer, server med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar