mandag den 30. september 2013

Granola med 70 % chokolade


Så fik jeg omsider produceret en portion granola, det har længe været på to-do-listen.
Den skal fortrinsvis bruges oven på skyr, som vi spiser til morgemmad. En lille portion skyr kan holde mig mæt indtil middag, pga. det høje proteinindhold.
Jeg har tilsat lidt hakket 70 % chokolade, men det kan du evt. udskifte med tørret frugt, som rosiner, dadler, figner eller andet, hvis du bedre kan lide det.

Granola med chokolade:

100 g. trekornsflager (eller grovvalsede havregryn)
100 g. speltflager
20 g. hørfrø
20 g. solsikkekerner
20 g. græskarkerner
50 g. hasselnøddekerner, groft hakket
50 g. mandler, groft hakket
200 g. honning

Tilsættes efter afkøling:
50 g. hakket mørk chokolade

Bland flager, frø og nødder med honningen. Gør dine fingre våde før du starter og ælt det hele godt sammen i en skål, så honningen fordeles godt.














Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir














Bag granolaen ved 175 grader i ca. 15-20 min. indtil den er let gylden. Pas på den ikke brænder på.
Den kan virke lidt blød når du tager den ud, men den stivner når den er kølet af.

Når den er kold, brækkes den til smulder (kan evt. skæres med en kniv) og den hakkede chokolade tilsættes.
Opbevares tørt i en lufttæt beholder (IKKE i køleskab!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar