mandag den 22. august 2022

Kylling glaseret i appelsin

 

Vi har fået denne asiatisk inspirerede ret her til aften. 
Det er helt vildt som kød er steget i pris. Kyllingebrystfileter er steget til det dobbelte, så det giver god mening, at erstatte noget af kødet med grøntsager. Jeg har her tilføjet blomkål, som fungerede superfint sammen med kylling. 

Saucen smager lidt henad sur/sød sauce. 

Kylling glaseret i appelsin. Rigeligt til 2 og nok til 3 pers.:

450 g. kyllingebrystfileter 

250 g. blomkål, i buketter på str. med valnødder

3 forårsløg, skåret i tynde skiver

5 spsk. solsikkeolie

Appelsinsauce:

3 dl. friskpresset appelsinsaft (fra ca. 3 appelsiner

35 g. farin

2 spsk. soya

1 tsk. friskrevet ingefær (eller 1/2 tsk. ingefærpulver)

1 spsk. majsstivelse 

2 fed hvidløg

+ ekstra majsstivelse til at vende kødet i. 

Tilbehør: kogte jasminris - peanuts 

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til saucen piskes sammen i en skål. 

Risen koges efter pakkens anvisning (1 dl. ris pr. person)

Kødet skæres i tern på 2x2 cm. Drys 4 spsk. majsstivelse over kødet imens det ligger på skærebrædtet og pudr det godt ind i kødet, til alt er dækket. 

Varm olien godt op i en rummelig pande og steg kødet gyldent, med sprød stegeskorpe. 

Læg køkkenrulle på en flad tallerken og tag kødet op af panden med en hul-ske og læg det derpå. 

Blomkålsbuketterne lynsteges i 2 min. på panden med resten af olien du stegte kylling i. Tilsæt kødet til panden, samt forårsløg (gem lidt af den grønne top til at drysse med til servering) hæld saucemikset på. Skru ned for varmen, så det koger stille. 

Lad det simre i 5 min. til saucen er karamelliseret omkring kød og blomkål. 

Server med ris og med drys af hakkede peanuts og forårsløg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar