tirsdag den 2. januar 2018

Skinkegryde


Godt nytår allesammen! Tak fordi i følger bloggen <3

Lyset -eller mangel på samme, er min fjende i denne tid, hvilket ses på ovenstående foto. Jeg håber på, at jeg i dette år, vil få indkøbt noget godt lys, så jeg kan lære, at tage gode billeder i den mørke tid.

Retten her er opstået ud fra rester fra køleskabet. Eneste indkøb er kød og champignoner.
Ønsker du en lidt lettere ret, kan du udskifte osten med en light-udgave.

Skinkegryde til 4 personer:
400 g. skinkekød eller svinemørbrad i tern
3 dl. rå parboiled ris
1 porre, i ringe
1 stængel bladselleri, i skiver
1 stort løg, hakket fint
200 g. champignoner, i skiver
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. tørret estragon
7 dl. kyllingefond/bouillon
2 dl. fine ærter fra frost
1 bakke philadelphia friskost
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

Topping: ristede saltede cashewnødder, bredbladet persille.

Tilbehør: grønkål, fintsnittet, drysset med soltørrede tranebær og citronolie.
Evt. godt brød.

Fremgangsmåde:
Svits kødet i olivenolie i en gryde eller wok. Tilsæt løg og hvidløg og derpå champignoner. Tilsæt risene og rist dem med, til de får farve.
Tilsæt bladselleri, porrer og estragon.
Tilsæt fond og læg låg på. Kog ved svag varme i 15 minutter.
Tag låget af gryden og lad væden kan reducere lidt. Tilsæt ost og sennep. Varm igennem i et par minutter. Smag til med salt og peber og evt. mere sennep.
Tag gryden fra varmen, tilsæt ærterne og server med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar