fredag den 19. juni 2015

Brunsvigerkugler


I aftes var jeg gået i gang med at lave mine sædvanlige sunde daddelkugler, som aldrig bliver lavet ens, men varierer efter hvad jeg har i skabene. Alt var linet op på køkkenbordet, dadler, abrikoser, kakao, mandler, cashewnødder, chiafrø osv. men jeg nåede ikke særlig langt i processen, for da jeg fik prøvesmagt massen efter blot 5 ingredienser, smagte den som brunsviger remonce.
Jeg er jo en ægte fynbo, som er blevet opflasket med den gode brunsviger, så jeg tænkte, at det her er da genialt, brunsviger i en sund udgave -what´s not to like?

Brunsvigerkugler:

2 spsk. kokosolie
100 g. dadler (vægt uden sten)
100 g. økologiske usovlede tørrede abrikoser (de brune)
75 g. saltede cashewnødder
75 g. mandler
1/2 tsk. kanel

Kokosmel til at trille kuglerne i.

Udsten dadlerne.
I en minihakker/foodprocessor kommes kokosolie, dadler, abrikoser, mandler, cashewnødder og kanel. Kør massen ensartet.
Tril til kugler, som du ruller i kokos.

Opbevar kuglerne på køl i en tætsluttende beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar