torsdag den 30. maj 2013

Svampelasagne med porrer



Her er en opskrift på en dejlig svampelasagne med en god hjemmelavet bechamelsauce. Der er ikke kød i lasagnen, men lufttørret kød som tilbehør.


Svampelasagne 4 pers:

1 pakke friske lasagneplader, gerne fuldkorns (ca. 250-300 g.)
400 g. champignoner, østershatte eller kantareller, eller en blanding af alle 3 slags
3 porrer

Bechamelsauce:
30 g. smør
3 spsk. mel
1 lille løg, hakket
7 dl. letmælk (evt. forvarmet i microovn)
1 dl. friskrevet parmesanost
lidt revet muscatnød
salt og peber

Tilbehør:
rucolasalat
soltørrede tomater i olie
ristede pinjekerner
lufttørret kød i tynde skiver (beregn 3-4 stykker pr. pers.)

Start med saucen, smelt smørret, tilsæt finthakket løg, drys melet på og pisk det godt sammen til en dej. Spæd med 1 dl. af mælken, lad det tykne lidt og hæld langsomt resten af mælken i. Bliv ved gryden og pisk hele tiden, indtil saucen har den rette konsistens. Tilsæt ost og krydderier og smag til med salt og peber. Sæt saucen til side.

Skyl porrerne grundigt og  skær dem i 1 cm. skiver. Rens svampene og skær dem i skiver. Østershatte og kantareller skal helst ikke skylles, men børstes fri for jord, med en lille børste.
Smelt lidt smør i en dyb pande og rist svampe og porrer. 

Hæld lidt af saucen i et ildfast fad på 20 x 30 cm. bare for at smøre bunden så lasagnepladerne ikke sidder fast. 
Læg et lag lasagneplader og hæld der halve af svampe- og porreblandingen på og 1/3 af bechamelsaucen over. Fortsæt sådan til du har 3 lag lasagneplader og slut ag med bechamelsauce på toppen. Drys med lidt parmesanost. 
Bag lasagnen til den er let gylden i ca. 25 -30 min. ved 210 grader.

Server tilbehør af: rucolasalat, toppet med lufttørret kød, soltørrede tomater og ristede pinjekerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar