onsdag den 18. marts 2015

Gullash



En god gang gullash er en dejlig spise i den kolde tid. Her har vi fået den med mos af sød kartoffel og lune ærter.


Gullash til 4 godt sultne, eller til 2 dage:

700 g. skært oksekød i strimler på tykkelse med en lillefinger
500 g. champignoner, i halve eller kvarte
2 løg
1 fed hvidløg
5 store gulerødder, skåret i tykke "mønter"
1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g.)
2 spsk. paprika
cocktailpølser
kalvefond
evt. 1 dl. piskefløde (kan udelades)
salt og peber

Tilbehør:
Kartoffelmos, evt. mos af sød kartoffel som på ovenstående billede, eller ris
Ærter.

Svits kødet af 2-3 omgange i olie ved høj varme. Kødet skal ikke koge, men stege så det får stegeskorpe. Tag kødet op og steg champignoner ved høj varme.
Hæld kødet tilbage i gryden til champignonerne sammen med hakkede løg, presset hvidløg, 1 af de 5 gulerødder samt paprika. Lad det stege med i et par minutter og tilsæt tomatpuré samt kalvefond i en mængde så det lige knap dækker kødet.


Læg låg på gryden og lad det simre ved svag varme i 45 minutter.
Tilsæt de resterende 4 gulerødder, læg låg på, når retten begynder at småkoge, giver du den 15 minutter mere.
Tilsæt nu cocktailpøler og evt. fløde og kog videre i 5 minutter (uden låg) Jævn retten med lidt maizena, hvis det er nødvendigt (jeg havde ikke behov for at jævne)
Smag til med salt og friskkværnet peber.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar