fredag den 23. november 2012

Mørbrad i fad med karry, ris og banan


Jeg skulle forberede denne ret til gæster tidligere i dag, alt skulle laves i et fad, så det bare kunne sættes i ovnen. Det kom der denne ret ud af. Nemt og meget lækkert.

4 pers.

2 små afpudsede svinemørbrad, eller 1 stor mørbrad
2 dl. parboiled ris (rå)
3 dl. vand
1 hakket løg
2,5 dl. piskefløde (eller fed kokosmælk)
2 dl. grøntsagsfond
2 spsk. karry
2 spsk. mango chutney
1 tsk. sambal oelek
2-3 bananer
2 økologiske æbler
Salt og peber

Varm 1 spsk. olie i en gryde. Tilsæt karry, ris og løg og lad det svitse i et par minutter. Tilsæt 3 dl. vand og læg låget på. Lad det simre for svag varme i 15 min.

Skær mørbraderne i 1 cm. tykke skiver. Bank dem flade med håndroden og krydr med salt og peber.
Steg dem gyldne i olie på en pande.

Del æblet i 4 dele, fjern kernehuset og skær æblet i tynde både.
Del bananerne i tre skiver på langs.

Bred risene ud i et ovnfast fad. Læg først æblebådene på, dernæst mørbradskiverne og bananer på toppen.


Rør fløden sammen med mango chutney, sambal oelek samt salt og peber. Hæld fløden i fadet.
Hæld fonden over. Sæt fadet i ovnen ved 200 g. i ca. 35 min.
Server med en god salat.

4 kommentarer:

  1. Nøj hvor smagte det bare godt. Min mand og jeg talte om at vi ikke rigtig vidste hvilken smag vi forventede... Men nøj smagen var himmelsk og samtidig sjov og utradtionelt i forhold til det vi plejer herhjemme. Manden var tilmed meget overrasket over at mørbradskiverne ikke var tørre

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Katrine ! Hvor er det dejligt at høre retten faldt i jeres smag ! Altså nu er jeg nødt til at høre, om Du er den Katrine som jeg har været i Mødregruppe med ? Det har jeg hidtil troet, men nu bliver jeg pludselig i tvivl ? Kh. Eva

      Slet
  2. Nu spørger jeg måske dumt, men skal risene svitses ukogte sammen karry og løg og så først koges når vandet kommer i derefter??

    Mvh. Anna Sofie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna Sofie, nej det er aldrig dumt at spørge hvis man er i tvivl, spørg bare løs. Det er korrekt, at risene bare skal svitses rå, så tilberedes de i ovnen sammen med det andet :-) Nu har jeg rettet i opskriften, så der ikke kan være tvivl. Kh. Eva

      Slet