fredag den 21. februar 2020

Wienerschnitzel med brasede kartofler


Det er faktisk ikke ret tit vi får wienerschnitzler herhjemme. Vi får så rigeligt vores schnitzel-behov dækket på vores tysklandsture, men i dag kom min mand hjem med kalveschnitzler, nedsat pga. udløbsdato d.d.

Jeg har vist ikke tidligere postet en opskrift på wienerschnitzler på bloggen, så her får I den. Der er jo ikke det store hokus-pokus i at lave schnitzler, men sådan her laver jeg dem.
Vi fik i øvrigt bearnaisemayo til i stedet for sovs.

Du kan også lave wienerschnitzler på en udbanket svinemørbrad. Det er lige ved, at jeg faktisk foretrækker det sådan, da man med garanti får mørt kød med svin.

Wienerschnitzler til 4 pers.:

4 kalveschnitzler
2 æg
mel
rasp
salt og friskkværnet peber.

800 g. kartofler
smør + olivenolie

400 g. fine øko. ærter fra frost
15 g. smør
evt. lidt frisk eller tørret estragon.
Flagesalt

Topping:
citronskiver toppet med benfri sild, kapers, høvlet peberrod samt karse

Evt. bearnaisemayo som dip til de brasede kartofler.

Fremgangsmåde:

Læg schnitzlerne på køkkenbordet, så de kan temperere 1/2 time inden du går i gang.

Kog kartoflerne i godt saltet vand i 20 min. Afkøl og pil dem.
Skær dem i skiver og steg dem i en blanding af smør og olivenolie. Krydr med salt og peber og sæt dem i en 110 grader varm ovn imens du ordner kødet.

Bank schnitzlerne godt på begge sider med en kødhammer. Dette tjener to formål; at de bliver lige høje overalt og derved ens tilberedt, samt at de bliver mere møre, når kødets fibre "smadres".

Kødet krydres godt med salt og peber og vendes i mel, sammenpisket æg og til sidst rasp.
Steg kødet 3-4 minutter på hver side på en meget varm pande i en blanding af smør og olivenolie.

Smelt 15 g. smør i en gryde og smid de frosne ærter i. Rør rundt og blancher dem i smørret, til de akkurat er gennemvarme - ca. 2 min. Drys flagesalt over.

Server straks med schnitzler, varme ærter, kartofler og citron osv. på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar