onsdag den 24. december 2014

Krydret rødvinsglögg


Rigtig glædelig jul til alle!
Mit bidrag til aftenens sammenskuds-jul er ris a´la mande så arbejdet i køkkenet var hurtigt overstået og det gav tid til et lille blogindlæg.
Jeg har forsøgt at lave en hjemmelavet glögg et par gange, og har justeret lidt på krydderierne, for at ramme den rigtige balance. I søndags blev den testet på vores gode venner, Charlotte og Jakob, og de godkendte den. Glögg´en blev godt krydret med toner af lakrids.


Glöggekstrakt:
3 dl. god rødvin
1 dl. portvin
1,5 dl. rørsukker
3 hele stjerneanis
1 tsk. tørret ingefær
10 kardemommekapsler
10 hele nelliker
1/2 tsk. hel allehånde
skal af en vasket økologisk appelsin
2 kanelstænger

Fyld:
1 flaske god rødvin
1 dl. økologiske rosiner
50 g. smuttede, hakkede mandler

Hæld alle ingredienserne til ekstrakten i en lille gryde. Lad ekstrakten småsimre under låg i ca. 30 min. Det skal kun småboble, ikke bulderkoge.

Hæld 1 flaske rødvin op i en større gryde sammen med rosiner og mandler. Si ekstrakten over i vinen og varm det langsomt op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar