torsdag den 22. marts 2018

Bløde lækre pølsehorn


Mit indlæg om pølsehorn blev ret populært ovre på Instagram i går, hvor jeg også deler opskriften, så jeg tænkte, at det også hellere måtte deles her på bloggen.

Jeg bliver ofte spurgt, om jeg har en opskrift på pølsehorn, hvor brødet ikke bliver tørt og kedeligt efter at have været på køl. 
Det er sådan, at jo mere fedtstof du tilsætter din dej, des mindre udtørrer dejen ved afkøling. 
Derfor er der en god portion smør i denne dej, og de er p.t. vores favorit herhjemme.

En anden ting du kan gøre, er at fryse dine pølsehorn når de lige akkurat er afkølet fra ovnen. Og så tage et op ad gangen, når de skal spises. 1/2 minut i mocroovnen og du har et "nybagt" pølsehorn igen.

Bløde pølsehorn, 16 stk.:
150 g. godt økologisk smør (ikke blandingsprodukt!)
2,5 dl. mælk
25 g. gær
1 spsk. sukker
1 tsk. groft salt
2 dl. ruggryn (eller andre gryn eller flager)
400 g. mel

8 wienerpølser af god kvalitet
ketchup

Sammenpisket æg, blandede frø af: sort sesam, lys sesam, græskarkerner, solsikkekerner, flagesalt

Fremgangsmåde:
smelt smørret ved svag varme. Tilsæt mælken og varm op til "lillefingervarm"
Tilsæt gær, sukker, salt samt ruggryn. Lad det trække i 10 min.

Tilsæt mel og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i 30 min.

Del dejen i to dele.

Rul den ene del ud til en cirkel på ca. 25 cm. i diameter. Halvér pølserne og læg 8 halve pølser hele vejen rundt i dejcirklens kanter. 
Læg 1 spsk. ketchup på hver pølse og rul sammen til et "horn".

Fortsæt på samme måde med resten af dejen og pølserne.

Lad pølsehornene hæve på 2 bageplader et lunt sted i en times tid.
Pensl. med sammenpsiket æg og drys med blandede frø og kerner samt lidt flagesalt.

Bag begge plader ved 210 grader varmluft i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne og fine.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar