mandag den 6. februar 2017

Barbecue-Laks med marinerede kartofler



Forleden fik vi denne ristede laks med hjemmelavet barbecuesauce, ledsaget af den kartoffelsalat vi ofte får om sommeren.
Det er for mig, mad som gør kroppen glad. Man er så behagelig mæt efter sådan et måltid.

Laks smager skønt i al sin enkelthed, men bliver bestemt ikke ringere af at være dækket af denne intense sauce og med sprød bacon på toppen.

Barbecue-Laks med marinerede kartofler til 4 pers.:
4 laksesteaks
150 g. god bacon i tern

Barbecuesauce:
2 spsk. brun farin
1/2 dl. æbleeddike
2 spsk. worchestersauce
1 spsk. koncentreret tomatpuré
2 spsk. ketchup
1 spsk. soya
1 tsk. paprika (gerne røget)
friskkværnet peber

Marinerede kartofler:
800 g. små kartofler med skræl
1 bundt dild, hakket
1 mellemstort rødløg, hakket
2 dl. ærter fra frost
3/4 dl. god olivenolie
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
1/2 tsk. dijonsennep
salt og peber

Tilbehør:
evt. råkost

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne til marinaden i en lille gryde. Kog marinaden ved svag varme til den tykner og bliver sirupsagtig. Stil den til side og afkøl.

Steg bacon sprødt på en pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Gem baconfedtet til at stege laks i. 

Kog kartoflerne al´dente.
Pisk olivenolie, honning, æbleeddike og sennep sammen til marinaden. Smag til med salt og peber.
Halvér kartoflerne og fordel dressing, ærter, hakket dild og hakket løg over.

Steg laksen et par minutter på hver side, på en pande i baconfedtet. Vigtigt at den kun lige akkurat gennemsteges, ellers bliver den tør og kedelig.

Lun barbecuesaucen en smule og fordel den ovenpå laksestykkerne og drys med det sprøde bacon. Server med kartoffelsalaten og evt. en råkost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar