onsdag den 3. december 2014

Fuldkorns Enchiladas med oksekød


Dejlige enchiladas med oksekød og salsa. Jeg har lavet retten fedtfattig, og den er god mættende.
Server en god salat til, evt. en kålsalat.

Salsa: 
1 hakket løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. sambaloelek 
2 spsk. balsamico
1 tsk. sukker
Salt & peber

Fyld:
1 kg. Hakket oksekød
2 hakkede løg
2 fed hvidløg
100 g. revet selleri
1 rød peberfrugt i små tern
1 spsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. kanel
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. sambaloelek 
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g.)
1,5 dl. vand 

8 fuldkornstortillaer

Topping:
9% creme fraiche
Frisk koriander

Start med salsaen; svits hakket løg og hvidløg. Hæld balsamico ved og lad det reducere til det halve, før du tilsætter tomater og sambaloelek. Læg låg på gryden og lad det småsimre for svag varme, imens du tilbereder fyldet.

Svits kødet i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og krydderier. Svits det med i et par minutter. Tilsæt peberfrugt og revet selleri, samt puré, sambaloelek og vand. Lad det småsimre i 10 min. uden låg, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber. 

Smag salsaen til, med sukker, salt og peber. Blend den glat.

Fordel fyldet i de 8 tortillaer, som du ruller og lægger i et stort fad, som du har smurt med et tyndt lag olie.
Hæld salsaen over tortillaerne og bag i ovnen ved 180 grader i 20 min. 

Top med creme fraiche og frisk koriander.
Server en god salat til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar