søndag den 7. december 2014

Æbleskiver med marcipanfyld


Æbleskiverne her er ikke for fedtforskrækkede, så er du advaret. De er nemme at lave og smager dejligt med marcipanoverraskelsen i midten.

Æbleskiver med marcipanfyld ca. 24 stk.

65 g. smør
5 æg
1,5 dl. fløde
1 tsk. kardemomme
1 nip salt
125 g. mel

25 g. marcipan
Kokosolie eller smør til stegning.

smelt smørret, sæt det til side og lad det afkøle lidt.

Del æggene i hvider og blommer.
Rør blommerne med kardemomme, fløde, salt, mel og smeltet smør. Rør til eventuelle klumper er væk.

Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen med lette tag.

Hæld 1/2 tsk. kokosolie i hvert hul i æbleskivepanden.
Læg en spsk. dej i hvert hul, og derpå et stykke marcipan på størrelse med en hasselnød, ovenpå den våde dej. Vend æbleskiverne med en kødnål eller strikkepind, når de er gyldne og sprøde. Bag dem færdige på den anden side og hold dem varme i ovnen ved 120 grader imens du bager videre.


Serveres med flormelis, sukker og syltetøj.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar