Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
fredag den 11. juli 2014
Myntesaft
Vi er netop hjemvendt fra en lille ferie på dejlige Ærø. Vi har badet, nydt det dejlig vejr, og holdt siesta forskellige steder hver dag. Vores søn på 4 år fik smag for Søbogaards Myntesaft, som vi købte hos Café Aroma, som er beliggende ved havnen i Ærøskøbing, en café som virkelig er et besøg værd, hvis du skulle komme på de kanter.
Han blev så vild med saften, at han spurgte om vi selv kunne lave myntesaft af mynten fra vores have. Det gik vi så straks i gang med i går, og det kom der den dejligste saft ud af.
Jeg har brugt samme fremgangsmåde som ved hyldeblomstsaft har dog udeladt vanilje. Saften har kun trukket 1 døgn, men jeg vil anbefale at den trækker 2-3 døgn, det havde vi ikke tid til denne gang, da vi er på farten de kommende dage.
Myntesaft ca. 3 liter:
50 stilke mynte fra haven
2 l. vand
2 kg. sukker
1 øko. citron i skiver
2 strøgne spsk. vinsyre eller citronsyre
Hæld sukker, vand og vinsyre i en stor gryde og varm det langsomt op, til sukkeret er smeltet.
Vask myntestilkene godt i flere hold vand, indtil vandet er klart og fri for jord og små dyr. Det tager ca. 4-5 skylninger.
Skær myntestilkene i mindre stykker. Stilken kan være lidt sej at skære i, men du behøver ikke at hakke den fint, det skal bare være i mindre stykker, så aromaen fra stilkene kan trække ud i vandet.
Læg mynte og citronskiver op i gryden med sukkerlagen og lad den afkøle en times tid på køkkenbordet. Sæt gryden på køl og lad det trække i 1-3 døgn.
Si saften gennem et klæde og hæld den på skoldede atamonskyllede flasker.
Opbevar saften køligt.
Fortyndes i forholdet 1:5 eller 1:4. Nydes med isterninger, limeskiver og friske myntestilke.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Herlig opskrift - jeg har utroligt meget mynte i min have, så den lyder dejlig. Tænker dog på om det er nødvendigt med citronsyren?
SvarSletOg hov, nu læser jeg opskriften igen - du skriver stilke. Vil det sige, du slet ikke bruger bladene?
SvarSletHej Tante Sød! Det er blade MED stilke, kan godt se at min formulering kan forvirre. Jeg ved faktisk ikke om citronsyren kan undværes? Der er jo ret meget sukker i? Kh. Eva
SvarSletMange tak - jeg har faktisk sat en portion over i dag inden jeg fik set dit svar. Har dog kun brugt en hel masse blade og et par ekstra citroner. Blir spændende hvordan det bliver:-)
SvarSletcitronsyre giver både surhed og hjælper med at konservere. Så afhængig af hvor hurtigt saften bliver drukket er det ikke sikkert det er nødvendigt.
SvarSletMange tak for dit input Karen. Vores saft står næsten 1 år, da vi laver en ret stor portion, men den virker slet ikke sur, kh. Eva :-)
SletLyder lækkert, jeg vil personligt expermetere med anden form for sødestof , så man mindsker kcal ,
SvarSletmen kan man fryse det ?
Hej Charlotte, saften kan sagtens fryses, på den måde kan du undgå atamon, kh. Eva
SletSukkerret var heilt oppløst til 60 grader, men er det varmt nok? For holdbarheten mener jeg. Så jeg varmet opp til 98 grader før jeg hadde mynten oppi. Da sank temperaturen ned til 85 grader.
SvarSlet