tirsdag den 26. april 2016

Ramsløgsalt


Vi er helt vilde med ramsløgsalt hjemme hos os, faktisk mere end hvad godt er, for man kommer nemt til at spise for meget salt, når det smager så lækkert.
Jeg er faktisk normalt ikke salt-spiser, har vænnet mig til at spise så lidt salt som muligt, så denne nye vane er ikke for god :-)
Saltet har en kraftig smag af hvidløg og er godt på både kold og varm mad.


Ramsløgsalt:

150 g. ramsløg
2 dl. flagesalt, evt. Læsø Sydesalt eller Maldon

Fjern de groveste stilke fra ramsløgene og skyld dem grundigt i flere hold koldt vand. Mine fik 5 skylninger inden skyllevandet var helt rent.

Læg ramsløgene fint på ræd og række på et (rent) viskestykke. Dup dem tørre med et andet viskestykke og gentag processen til alle blade er duppet.

Skær ramsløgene i mindre stykker, så er de lettere at "optage" for foodprocessoren.

Læg ramsløgblade og 1 1/2 dl. flagesalt i foodprocessoren og kør det i et par sekunder, indtil bladene er findelt. Prøv at bevare lidt grove stykker salt hvis du kan.
Tilsæt den sidste 1/2 dl. flagesalt og rør det sammen - Uden at blende her sidste gang.

Fordel blandingen på en bageplade og bred det ud så godt du kan.


Tør det ved 60 grader i ovnen i 5-6 timer. Saltet skal smide ALT fugt og føles helt tørt inden du tager det ud af ovnen.
Rør i det flere gange undervejs under tørringen.

Når saltet er færdigtørret, slår du lidt oven i det med en kødhakker eller lign. for at findele det, da der vil opstå små klumper, uanset hvor godt du rører i det under tørringen.

Opbevar det i en lukket beholder, det kan holde sig i mindst et år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar