mandag den 12. december 2016

Jødekager


Hele huset dufter skønt af kanel, jeg har nemlig brugt min fridag på at bage jødekager. Samtidig opdagede jeg, at opskriften ikke var på bloggen, så her får I den.

Jeg laver mine jødekager pænt store, så jeg har ikke angivet antal i opskriften, men mængden svarer til at kunne fylde en mellemstor kagedåse.

Jødekager:

100 g. stuetempereret smør
175 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)
50 g. sukker
1/2 stk. hjortetaksalt, opløst i 1 spsk. vand
1 æg

Drys: kanelsukker og halve smuttede mandler

Fremgangsmåde:
Pisk ægget sammen i en lille skål. Hæld det halve af æggemassen i en bageskål (resten skal bruges til at pensle kagerne med)

Tilsæt sukker og smør til det halve æg og pisk det godt sammen.
Tilsæt hjortetaksalt og mel og ælt dejen.

Pres dejen flad og sæt den på køl i 1/2 time.

Tænd ovnen på 200 grader.

Rul dejen ud så tyndt som du kan og udstik kager med et glas.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, med lidt afstand. Pensl kagerne med resten af ægget og drys med kanelsukker og læg 1/2 mandel på hver kage.

Bag kagerne i 8-10 minutter. Hold øje med dem undervejs, de skal have lidt kulør uden at blive brændte.

Afkøl og opbevar jødekagerne i en kagedåse.

4 kommentarer:

  1. Jeg vil bage dine jødekager, men hvad er "1/2 stk. hjortetaksalt"? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Stinne, hjortetaksalt er et hævemiddel som du kan finde på krydderihylden i supermarkedet. Det laves af Dr. Oetker. Kh. Eva

      Slet
  2. Jeg har købt det i pulver? Er det så 1/2 teske? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja 1/2 tsk. opløst i lidt vand :-)

      Slet