Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
mandag den 18. november 2013
Palæo kylling i fad
Denne ret opstod i aftes, med de ingredienser vi havde i huset. Den er lavet efter palæoprincipperne, men kan sagtens serveres som en hovedret med ris som tilbehør, hvis du ikke følger en palæo-diæt.
Palæo kylling i fad 2 pers.:
1 fersk kylling, parteret i 4 dele
1 dåse økologisk kokosmælk
1 finthakket løg
1 hakket grøn chili (eller rød chili)
1 æble i tern
1 stykke frisk ingefær, fintrevet
2 fed hvidløg, fintrevet
2 spsk. karry
1 spsk. tørret citrongræs (Urtekram, fås i Netto bl.a.)
kokosolie til stegning (eller smør, eller olie)
Trim kyllingen for overflødigt skind og fedt, parter den i 4 dele.
Krydr kyllingen med salt og peber. Svits kyllingen i kokosolie, til den er godt brunet på skindsiden. Vend stykkerne og steg dem på den anden side også. Læg kyllingen i et lille ovnfast fad og sæt den til side.
Svits løg, æbletern, ingefær, hvidløg og chili i lidt kokosolie. Tilsæt kokosmælk, karry og citrongræs og kog det hele sammen i et par minutter.
Hæld kokossaucen ved kyllingen i fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn i 1 time.
Server med blomkålsris og rosenkålssalat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar