Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
mandag den 18. november 2013
Chiagrød med mandler og appelsin
Chiagrød findes i flere variationer. Denne er lavet på mælk og skyr, men der findes også en kokosudgave og en thé-udgave.
Den her smager som dessert og chiafrøene har konsistens som sagogryn i sagosuppe og giver noget at tygge på.
Chiafrø har en høj koncentration af omega-3 og kostfibre, og sammen med skyr som har et højt proteinindhold mætter den rigtig godt.
Chiagrød 1 portion:
1/2 dl. minimælk
1,5 dl. skyr
2,5 spsk. chiafrø
1/2 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker, men pulver fra f.eks. urtekram. Pulveret er sort og er 100 % vanilje kværnet til pulver)
et par dråber flydende stevia
Drys:
hakkede mandler
kanel
appelsinfileter fra 1/4 appelsin
Bland chiafrøene med mælken i en lille morgenmadsskål. Tilsæt skyr, vaniljepulver og lidt stevia. Rør godt rundt og sæt skålen på køl natten over.
Ved servering drysser du lidt hakkede mandler på, appelsinfileter fra 1/4 appelsin samt et drys kanel.
Kære Eva,
SvarSletGodt nytår!! Så er der indkøbt chiafrø og vaniljepulver... Savner nemlig også inspiration til min skyr! Ser frem til denne!! Kh Katrine
Kære Katrine ! Også godt nytår til jer! Håber du kan lide denne version, husk et par dråber flydende stevia eller andet sødemiddel, det gør altså underværker ;-) Kh. eva
Slet