Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 16. juni 2013
Mulligatawnysuppe med tigerrejer
En mulligatawny-suppe kan varieres med fisk, kylling og ris, eller uden kød som en vegetarisk hovedret. Opskriften her har jeg fået af en af mine trofaste læsere, Margrethe Fredskilde, mange tak for den Margrethe!
Jeg har næsten fulgt opskriften, har dog tilføjet røde linser, som jeg synes obligatorisk i en mulligatawny, og så har jeg fedtreduceret den lidt. Suppen er SÅ lækker.
Mulligatawnysuppe, rigeligt til to sultne voksne og et barn:
8 dl. kyllingefond/bouillon
75 g. røde linser
2 store løg, hakkede
3 fed hvidløg, presset
2 stilke bladselleri, i tynde skiver
1 økologisk æble, befriet for kernehus og i tern
2 mellemstore gulerødder i tern
2 kaffir limeblade (kan udelades)
1 laurbærblad
2 spsk. karry
1 spsk. garam marsala
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. stødt kardemomme
1-2 tsk. sukker
1 dåse kokosmælk (ikke light)
saften af 1/2 citron.
15 rå tigerrejer, befriet for skal
Salt og peber
Drys: 4 forårsløg, snittet, evt. hakket frisk koriander.
Tilbehør: naanbrød
Svits løg, hvidløg, æble, gulerødder og bladselleri i lidt olie sammen med alle krydderierne.
Hæld fond og linser ved og lad det simre for svag varme under låg i 20 min. Fisk laurbærblad og limeblade op.
Tilsæt kokosmælk og lad det simre uden låg i 5-7 min. Smag til med sukker, salt, peber og citronsaft.
Tilsæt de rå tigerrejer, tag gryden fra varmen med det samme (rejerne bliver tilberedt på få sekunder i den varme suppe)
Hæld suppen i dybe tallerkener og drys forårsløg og evt. hakket koriander over suppen.
Server med naanbrød.
Hej Eva. Jeg har aldrig før brugt linser, så jeg ved ikke rigtig hvad det er for noget ;-) I Netto kunne jeg dog ikke få de røde, men fandt noget der hedder Belugalinser. De er sorte. Kender du dem, og kan jeg evt bruge dem i retten i stedet?
SvarSletHej Carina, det er bedst at bruge de røde linser, de har den egenskab at de koger ud i suppen og jævner den. Du kan da godt prøve med belugalinserne, men jeg har ingen ide om hvordan resultatet bliver. kh. eva
SletHej Eva. Kan jeg godt bruge rejer der er kogt (altså fra fabrikken, før de er frosset), eller bliver de seje af det?
SvarSlet