Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 16. juni 2013
Naanbrød
Lækre nybagte lune naanbrød som tilbehør til indisk mad, så bliver det ikke bedre.....
Naanbrød 4 stk.
450 g. hvedemel
2 dl. mælk
2 spsk. skyr eller yoghurt naturel
2 spsk. olie
25 g. gær
1 æg
2 tsk. salt
Drys: nigella frø, også kaldet jomfru i det grønne
Til pensling: smeltet smør
Lun mælken til den er "lillefingervarm" opløs gæren heri og tilsæt først salt og derpå de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 1 time.
Form 4 boller, rul dem ud til dråbeformede brød og lad dem hæve i ca. 20 min. på en bageplade.
Pensl dem med vand og drys nigellefrø på.
Bages ved 250 g. i 8-10 min. eller indtil de er gyldne.
Når de tages ud af ovnen, pensles de straks med smeltet smør.
Serveres lune til en hovedret, eller bruges til dip.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar