Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
tirsdag den 14. august 2012
Sprøde medaljoner med sommergrønt
Det her er rigtig sommermad, mørbrad på toppen af ærter, grønne asparges og forårsløg, som hurtigt er vendt på panden. Estragon dominerer retten, det gør det jo kun bedre.
Spis aspargeskartofler til - evt. vendt i lidt smør på panden.
4 pers.
1 stor - eller 2 små afpudsede svinemørbrader
4 spsk. hvedemel
2 spsk. estragon
salt og friskkværnet peber.
Tilbehør:
500 g. fine frosne ærter
1 bdt. grønne asparges
2 bdt. forårsløg
2 spsk. estragon
salt og friskkværnet peber
Aspargeskartofler
Sæt kartoflerne til at koge.
Gør grøntsagerne klar.
Skær asparges og forårsløg i 2 cm. skrå skiver.
Skær kødet i 4-5 cm. tykke skiver. tryk dem flade med hånden. Bland mel, estragon, salt og peber og vend dem heri.
Steg dem 2-3 min. på hver side ved høj varme, til de er gyldne og sprøde. Hold dem evt. varme i ovnen imens du laver grøntsagerne.
Varm en dyb pande og smelt 1 spsk. smør. Svits forårsløg og asparges i max 4 min. rør hele tiden. Tilsæt ærter, estragon, salt og peber.
Anret med det grønne i bundet og kødet på toppen. Server kartoflerne til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar