mandag den 16. juli 2012

Grillet cheeseburger med gorgonzola og frisk peberrod


Denne burger smager bare fantastisk ! Gorgonzola samt frisk peberrod giver burgeren stor smag, og en grillet bøf sætter prikken over i´et !
Vi serverede burgerne for vores familie fra Kbh. i går, og de ytrede, at de bedste burgere i verden får man på Fyn ;-)

Opskriften har jeg fundet inspiration til på denne blog: newyorkerbyheart jeg har dog ændret en del på den. kartoflerne er ligeledes fra denne blog.


Ingredienser:

store tomater i skiver
salatblade
bacon i skiver
små drueagurker i skiver på langs
friskrevet peberrod
rødløg

600 g. hakket oksekød

1 æg
salt, friskkværnet peber, tørret estragon
blåskimmelost i skiver, evt. mild gorgonzola (eller emmentaler hvis du ikke er til blå ost)

Burgerboller:

Mine burgerboller

Sauce Populaire, 4 pers.:


4 spsk. god mayonnaise (evt. Hellmanns)
3 spsk. ketchup (evt. Heinz)

2 sosk. skyr
1 spsk. sød chilisauce
1 fed hvidløg, presset
4 cornichoner, duppet tørre og finthakket
salt, friskkværnet peber
tabasco efter smag
Det hele røres sammen og der smages til med salt.


Ovnbagte kartofler med majsmel:

1 kg. mellemstore kartofler, skåret i både
4 spsk. fin majsmel
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. mild paprika
groft salt, friskkværnet peber
rapsolie eller olivenolie


Hæld olie i en lille bradepande, så det dækker bunden. Sæt bradepanden i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 5 minutter.
Dup kartoflerne tørre, efter du har skåret dem i både. 

Hæld majsmel og krydderier i en frysepose og ryst det godt sammen. Tilsæt kartoflerne og ryst godt igen, så majsmelet klistres til kartoflerne. 

Tag bradepanden ud af ovnen og kom nu forsigtigt kartoflerne ned i fadet, en ad gangen. Pas på, olien er varm!

Sæt tilbage i ovnen og giv dem ca. 35 minutter. Tag fadet ud en gang undervejs og vend kartoflerne. De skulle nu gerne være gyldne og sprøde. Tag dem op en ad gangen læg dem kort på køkkenrulle og server.

Burgere:

Steg bacon sprødt på en bageplade i ovnen og læg det på køkkenrulle. 

Rør hakket oksekød med salt, friskkværnet peber og æg.


Form store flade bøffer. Drys med tørret estragon. Steg på grill eller pande. Læg osten på når du vender bøffen 1. gang, så passer det med at osten er smeltet når bøffen er færdigstegt efter 2-3 min. 

Smør bunden af den lune burgerbolle med sauce populaire. Læg salatblad på, så bøf med smeltet ost, bacon, cornichon, tomat, revet peberrod og rødløg.
Kom ketchup på den øverste del af burgerbollen, læg den på og pres den lidt ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar