Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
tirsdag den 17. juli 2012
Blomkålstabouleh med grillet kyllingebryst
Dette er oprindelig en Lone Kjær opskrift, revet blancheret blomkål er basis i stedet for bulgur.
Jeg har dog tilføjet 3 ekstra ingredienser, oliven, babymajs og pinjekerner. Den smager vildt godt, mætter fint og er super sund. Rigtig tøsemad, synes min mand.
Jeg glemte desværre at putte mynte i salaten, ærgerligt.....
4 pers.
1 blomkål
1 1/2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
1 agurk
2 tomater
1 peberfrugt
2 forårsløg
10 grønne oliven med rød peber
1 lille bakke friske minimajs
1 lille håndfuld ristede pinjekerner
Frisk mynte eller persille
4 kyllingebrystfileter
Dip:
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. sukker
1 spsk. ketchup
Salt og peber
2 dl. græsk yoghurt eller skyr
Rens blomkålen og riv den på den grove side af rivejernet, når du starter med at rive, er det nemmest hvis du holder stokken ned mod rivejernet.
Skær majs´ene i små skiver. Blancher blomkål og majs i saltet vand i et minut. Hæld straks i en si og hæld koldt vand over og lad det dryppe godt af.
Skær oliven i ringe, skær peberfrugt, tomater, forårsløg og agurk i små tern. Vend det hele sammen med blomkålen i en skål.
Rør olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten. Skyl og hak persille eller mynte, vend det i salaten. Drys til sidst pinjekernerne over.
Rør dressingen sammen, smag den til.
Steg kyllingebrystfileterne på en grillpande, eller på havegrillen.
Servér salaten med kylling og dressing.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar