mandag den 9. juni 2025

Wontons med svinekød & rejer

 

Forleden havde vi fælles madlavning med gode venner og menüen stod på hjemmelavede wontons. 

Det tager ikke lang tid at lave sådan en portion, når man er fælles om at folde. Og så er det bare så hyggeligt og ikke mindst afstressende at lave mad sammen med ligesindede. 

Vi fik dem som forret med chiliolie og forårsløg, men de kan også nydes i en hønsekødssuppe kogt med stjerneanis og tilsmagt med soya. Evt. som Denne suppe

Wontons med svinekød & rejer som forret til 4 Pers.;

350 g. hakket svinekød (ikke for lav fedtprocent)

200 g. rå wannameirejer (optøet)

1 spsk. farin

2 spsk. risvin

2 spsk. lys soya

2 spsk. finthakkede forårsløg

1 tsk. friskrevet ingefær

1 spsk. sesamolie

2 pakker Wonton-dej (kan købes hos etniske købmænd. Frys overskydende dej ned igen) 

Chiliolie

2 spsk. crispy chili in Oil (fås hos etniske købmænd)

2 spsk. farin

1/4 hønsebouillon-terning

1 spsk. riseddike 

1 spsk. sesamolie

1 spsk. soya (Maggi soya) 

1 fed hvidløg, fintrevet

Saft fra 1 lime 

Sort peber fra kværn

Drys

Finthakkede forårsløg - sesamfrø. 

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienser til farsen godt sammen. 

Læg 1 tsk. fars på et stykke wontondej og fugt kanten med koldt vand, med din finger. Fold sammen og rynk kanten sammen. Fortsæt sådan. 

Bland alle ingredienser til Chiliolien. 

Hæld vand eller hønsefond i bunden af en rummelig pande og  lad Wontons’ene småkoge under låg i ca. 8 min. 

Server i dybe tallerkener med chiliolie over samt drys af forårsløg og sesam. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar