Lækre bagte gulerødder med fetadip, og sprøde hasselnødder i brunet smør, det smagte så dejligt.
Retten kan spises som tilbehørsret til kød, eller som del af en vegetarisk buffet.
Honningbagte gulerødder med fetacreme, brunet smør & hasselnødder, til 4 Pers.:
600 g. mellemstore gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 spsk. flydende honning
Salt & peber
Fetacreme:
250 g. græsk yoghurt 10%
100 g. fetaost
1 fed hvidløg
1 spsk. sirup
Brunet smør:
30 g. godt øko smør (ikke blandingsprodukt)
Topping:
30 g. ristede hasselnødder (befriet for hinder, og hakket groft)
1 håndfuld granatæblekerner
2 spsk. Friskhakket persille
2 spsk. sumak
Fremgangsmåde:
Skrub gulerødderne godt og skær enden ved toppen af.
Læg gulerødderne på bagepapir i Airfryer og stribt med olivenolie & honning. Drys salt og peber på.
Bag v. 185 grader i 25 min. Vend dem halvvejs. (Har du ikke Airfryer kan de bages i alm. ovn v. 200 grader i 30 min. eller steges i smør på en pande, til de er fine og gyldne)
Blend alle ingredienser til fetacremen. Bred den ud på et fad.
Smelt smørret og lad det bruse op, til det bliver brunt og dufter nøddeagtigt.
Afkøl gulerødderne en smule og fordel dem på fetacremen.
Drys med hasselnødder og hæld det brunede smør over. Top til sidst med granatæblekerner, persille & sumak.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar