Som den vågne læser nok har erfaret, så elsker vi bare asiatisk mad her på matriklen. Og især hvis der indgår sødt karamelliseret kød. Her er brugt kylling, men det kan sagtens erstattes af svinebryst eller oksekød.
Er du ikke kødspiser, kan kødet erstattes af fast tofu eller ‘pipfri’ som er imiterede ‘kyllingestykker’
Nudelsalat til 4 pers.:
6 udbenede kyllingelår eller 4 kyllingebrystfileter
Marinade til kødet:
1 spsk. fintrevet ingefær
2 fed hvidløg, fintrevet
1 spsk. fivespicekrydderi (kan ikke udelades eller erstattes, da det er en bærende smag for retten)
2 spsk. fiskesauce
4 spsk. hoisinsauce
2 spsk. sesamolie
Saft fra 1 lime
1 spsk. farin
2 spsk. soya (Knorr Aroma er absolut favorit!)
2 spsk. vand
Friskkværnet peber
Tilbehør:
400 g. brede risnudler
4 mellemstore gulerødder i julienne
Marinade til gulerødder:
1/2 dl. sukker - 1/2 dl. eddike, 2 spsk. vand, friskkværnet peber. - koges op et øjeblik og overhældes gulerødderne.
Øvrigt tilbehør:
bakke bønnespirer
1 agurk, i halve skiver
Hjertesalat, brækket i mindre stykker
Ristede, saltede peanuts, hakket groft
Hoisinsauce / sød chilisauce / soya
Frisk koriander
4 forårsløg i tynde skrå skiver
Fishsaucedressing: (lav rigeligt og opbevar på køl)
1 fed hvidløg, hakket fint
1/2 rød chili, hakket fint
4 spsk. fishsauce
Saft fra 2 limefrugter
3 spsk. rørsukker
Friskkværnet sort peber
Alt piskes sammen
Marinaden til kødet piskes sammen. Kødet skæres i mindre stykker.
Varm en pande op og steg kødet i lidt sesamolie. Tilsæt marinaden og lad kødet karamellisere, uden at brænde på.
Risnudler tilberedes efter pakkens anvisning og overbruses med koldt vand i en si.
På 4 tallerkener anrettes kød og grøntsager & der toppes med peanuts, koriander, forårsløg og fishsaucedressing.
Hoisinsauce, sød chilisauce & soya strintes over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar