tirsdag den 9. april 2024

Asiatisk nudelsalat med fivespice karamelliseret kylling

 

Som den vågne læser nok har erfaret, så elsker vi bare asiatisk mad her på matriklen. Og især hvis der indgår sødt karamelliseret kød. Her er brugt kylling, men det kan sagtens erstattes af svinebryst eller oksekød. 

Er du ikke kødspiser, kan kødet erstattes af fast tofu eller ‘pipfri’ som er imiterede ‘kyllingestykker’ 

Nudelsalat til 4 pers.:

6 udbenede kyllingelår eller 4 kyllingebrystfileter

Marinade til kødet:

1 spsk. fintrevet ingefær

2 fed hvidløg, fintrevet

1 spsk. fivespicekrydderi (kan ikke udelades eller erstattes, da det er en bærende smag for retten)

2 spsk. fiskesauce

4 spsk. hoisinsauce

2 spsk. sesamolie

Saft fra 1 lime

1 spsk. farin 

2 spsk. soya (Knorr Aroma er absolut favorit!)

2 spsk. vand

Friskkværnet peber

Tilbehør:

400 g. brede risnudler

4 mellemstore gulerødder i julienne

Marinade til gulerødder:

1/2 dl. sukker - 1/2 dl. eddike, 2 spsk. vand, friskkværnet peber. - koges op et øjeblik og overhældes gulerødderne. 

Øvrigt tilbehør:

bakke bønnespirer

1 agurk, i halve skiver

Hjertesalat, brækket i  mindre stykker

Ristede, saltede peanuts, hakket groft

Hoisinsauce / sød chilisauce / soya

Frisk koriander

4 forårsløg i tynde skrå skiver

Fishsaucedressing: (lav rigeligt og opbevar på køl)

1 fed hvidløg, hakket fint

1/2 rød chili, hakket fint

4 spsk. fishsauce

Saft fra 2 limefrugter 

3 spsk. rørsukker

Friskkværnet sort peber

Alt piskes sammen

Fremgangsmåde:

Marinaden til kødet piskes sammen. Kødet skæres i mindre stykker. 

Varm en pande op og steg kødet i lidt sesamolie. Tilsæt marinaden og lad kødet karamellisere, uden at brænde på. 

Risnudler tilberedes efter pakkens anvisning og overbruses med koldt vand i en si. 

På 4 tallerkener anrettes kød og grøntsager & der toppes med peanuts, koriander, forårsløg og fishsaucedressing. 

Hoisinsauce, sød chilisauce & soya strintes over. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar