En lækker roulade, som både kan bruges som dessert ved påskefrokosten eller blot nydes med kaffegæster🐣
Påske Rocky Road Roulade til 8 pers.:
Bund:
6 æg
100 g. sukker
35 g. kakao
15 g. mel
1/2 tsk. fint salt
Fyld:
3 dl. piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
6 knuste bastognesmåkager (eller kryddersmåkager fra Rema)
1/2 dåse Dulce de leche (karamel)
Topping:
100 g. smeltet chokolade
1 håndfuld ristede hasselnødder
Knuste påskeæg
Små marshmallows
Fremgangsmåde:
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne med sukker og salt til massen er cremet. Vend kakao og mel i.
Pisk hviderne stive og vend dem i æggemassen.
Spray et stykke bagepapir med olie og drys et tyndt lag mel på. Fordel dejen på pladen, så den fylder næsten det hele.
Bag ved 180 grader alm. ovnvarme i 10-12 min.
Lad bunden afkøle. Læg et stykke bagepapir på bunden og vend den, ved hjælp af en anden bageplade. Træk forsigtigt bagepapiret af.
Pisk fløden med vaniljesukker til en fast skum. Hak bastognesmåkagerne groft og vend dem i flødeskummet.
Smør karamel på bunden og fordel flødeskummet øverst. Rul forsigtigt rouladen sammen på den lange led. Den skal ikke trykkes når du ruller, men nærmest løftes, så fyldet ikke presses ud.
Fordel smeltet chokolade på toppen og drys toppingen på.
Lad den hvile på køl til den skal nydes
Ingen kommentarer:
Send en kommentar