Kender du det, at de ferskener som så friske og gode ud i frugtskålen i går, pludselig er runkne og triste?
Sådan går det ofte hjemme hos mig, og så plejer jeg, at stege dem i smør & honning, og bruge dem som topping på min grød eller lign.
I dag, blev de til en lækker portion marmelade, mild og dejlig, med smag af vanilje og knasende mandler.
Ferskenmarmelade med mandler:
6 godt modne ferskner
40 mandler
2 spsk. vaniljesukker
2 spsk. syltesukker med pektin
2 spsk. vand
Fremgangsmåde:
Mandlerne skoldes os smuttes. Hak dem groft.
Fjern skindet på ferskenerne med en lille kniv. Del dem og fjern stenen. Skær dem i grove stykker og læg dem i en lille gryde, sammen med mandler, vaniljesukker, syltesukker og 2 spsk. vand.
Lad der simre i 7-8 min.
Hæld marmeladen på et glas, skyldet i cognac eller atamon.
Opbevar marmeladen på køl.