Små lækre pizze med god økologisk chorizo, og du bør prioritere at købe en god chorizo, for det gør altså hele forskellen for den gode smag.
Mini pizze med kartoffel & chorizo 8-10 stk. til 4 pers.
Dej:
3 dl. vand
25 g. øko. gær
1.5 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
160 g. Tipo 00 mel
290 g. hvedemel
Fyld:
250 g. creme fraiche 38%
1 chorizo af god kvalitet
4 mellemstore kartofler
2 kugler Mozzerella
150 g. friskrevet parmesanost
6-8 stilke frisk rosmarin
Olivenolie
Salt & friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Har du et bagestål, så sæt det i ovnen i mindst 45 min. ved 250 grader varmluft.
Bland 2 dl. koldt vand med 1 dl. kogende vand. Opløs gæren heri. Bland honning, salt og olivenolie i. Tilsæt tipo-melet og derefter hvedemelet.
Ælt dejen grundlagt på maskine eller i hånden. Lad hæve i 30 min.
Træk nålene af rosmarinstilkene og hak dem fint.
Fjern hinden fra chorizoen og skær den i skiver.
Dræn mozzarellaerne fra vallen og læg dem på køkkenrulle.
Riv parmesanosten fint.
Skrub kartoflerne og skær dem meget tyndt, evt. på mandolinjern.
Del dejen i 8 eller 10 portioner. Rul hver portion tyndt ud på et meldrysset bord.
Smør et tyndt lag creme fraiche ud på hver pizza.
Læg kartoffelskiver så de dækker, bortset fra 1 cm. ud til kanten. Spray eller dryp lidt olivenolie over kartoflerne. Drys med rosmarin, salt og peber og bræk små stykker af mozzarellakuglerne og fordel over kartoflerne. Drys med et gavmildt lag parmesan og læg chorizoskiver øverst.
Bag på det varme bagestål, stadig ved 250 grader varmluft et par pizze ad gangen i ca. 10 min. eller indtil de er sprøde og gerne med lidt mørke kanter.
Nyd dem efterhånden som de kommer ud af ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar