Denne kage er absolut i toppen ift. mine yndlingskager.
Den klassiske franske citrontærte, som bare spiller i sammensætning af smage - den sprøde mørdej, syrlige citroncreme samt søde italienske marengs på toppen, som er ubagt og silkeblød som flødebolleguf, mums det fås ikke meget bedre.
Vi skal holde fødselsdag for vores 10 årige søn i morgen og kagen indgår som en del af en kagebuffet.
Har du lyst til at lave lignende kager i portionsstørrelse, kan du tjekke denne opskrift ud.
Opskriften er inspireret af Micki Chengs opskrift fra hans fantastiske bog "Mickis Kager"
Fransk Citrontærte med marengs i 28 cm. tærteform:
Mørdej:100 g. flormelis
300 g. hvedemel
1 nip flagesalt
150 g. blødt smør
1 æg
Citroncreme:
150 g. sukker
2,5 dl. piskefløde
3 æg
korn fra 1 vaniljestang
3/4 dl. citronsaft
1,5 tsk. majsstivelse
Italiensk Marengs:
1 dl. vand
325 g. sukker
150 g. æggehvider
Fremgangsmåde:
Start med mørdejen; bland mel, flormelis og salt. Ælt det bløde smør sammen med melblandingen og derefter ægget. Dejen skal kun lige samles, du må ikke arbejde for meget med den.
Pres dejen flad, læg den i en plastpose i køleskabet i min. 1/2 time, så den kan køle af, så du kan arbejde med den.
Citroncreme: blend alle ingredienserne sammen til en homogen masse. Lad den stå på køkkenbordet til du skal bruge den.
Rul mørdejen og i en cirkel som passser til din tærteform (bagetiden på denne er beregnet efter, at du bruger en stål-form. Bruger du porcelæns-form er bagetiden længere)
Pres dejen godt ud i formen og prik den godt med en gaffel.
Blindbag ved 200 g. i 10-12 minutter (blindbagning betyder, at du lægger et stykke bagepapir ovenpå din dej og fylder tyngde i, i form af, kikærter, ris, majskerner, bønner eller lign. for at dejen ikke skal hæve op under bagning)
Fjern bagepapiret og bag videre i 5 min. Afkøl bunden let og hæld citroncremen i.
Sænk ovnvarmen til 170 grader og bag tærten i ca. 15 min. eller indtil cremen har sat sig.
Afkøl.
Til marengsen piskes hviderne stive i røremaskine.
Sukker og vand koges op til en sirup, som er færdig når den er 115 grader (her kræves sukkerthermometer) Den brandvarme sirup hældes i de piskede hvider i en tynd stråle, imens maskinen kører på mellemste hastighed. Pisk derefter videre i 7-8 min. Det er vigtigt at der ikke er låg på din røremaskine, så dampen kan slippe ud.
Fordel marengsen i et jævnt lag ovenpå tærten. Brænd marengsen på toppen med en gasbrænder og drys evt. med tørret kornblomst som jeg har gjort.
Nyd med det sammen eller opbevar tærten på køl til den skal spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar