Jeg elsker mad med karry og kan nærmest få abstinenser hvis der går for lang tid imellem, at jeg får det.
Denne ret er både sød og spicy og bliver kun bedre af at trække smag natten over.
Er du ikke til svinekød kan du udskifte koteletterne med kyllingebrystfileter.
Retten har jeg udviklet til Lokalavisen Assens.
Koteletter i sød karry til 4 personer:
4-6 koteletter af svine- eller nakkekam
4 spsk. olivenolie
2 store spsk. karry
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, i tynde skiver
1 stort æble, i tynde både
1/2 ananas
3 dl. svine- eller grøntsagsfond
2 store spsk. stærk mangochutney
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
3 dl. piskefløde
Topping:
3 bananer
20 g. smør
1 rød chili
Tilbehør:
ris og evt. en grov kålsalat
Fremgangsmåde:
Varm olien op på en pande og brænd karryen af. Steg koteletterne i karryolien, et par minutter på begge sider. Læg dem i et ovnfastfad som lige rummer dem.
Hæld lidt mere olie på panden og steg løg og hvidløg gyldne. Hæld fond på og lad det reducere en smule inden du tilsætter mangochutney og tomatpuré.
Tilsæt fløde og lad det simre i 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
Befri æblet for kernehus og skær det i tynde både. Lad skrællen blive på, hvis den er pæn.
Skær skrællen af ananas´en og skær stokken fra. Skær tynde skiver af 1/2 ananas.
Fordel ananas og æblebåde over koteletterne.
Hæld karrysovsen over og sæt fadet i en 190 grader varm ovn i 30 min.
Imens kødet er i ovnen steger du halverede bananer i smør på en pande, til de er gyldne på begge sider.
Tag fadet ud af ovnen og top med de stegte bananer, chili og evt. krydderurter.
Server med ris og evt. salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar