Kombinationen af pebermynte og mørk chokolade har altid været et hit for mig.
De hjemmelavede pebermyntepastiller fra Frellsen Chokolade er mit yndlings-juleslik, som heldigvis kan købes hele året.
Disse pastiller er lavet omvendt, nemlig med en pebermyntebund og med en fordybning af mørk chokolade.
De er lavet af min 7 årige søn, som et bidrag til påskefrokostbuffeten hos min fætter i går.
De smager skønt og junior var stolt over at entrere med sit eget hjemmelavede slik, som han delte rundt til alle.
Hvis du ikke er tryg ved at bruge en frisk æggehvide, kan du bruge en pasteuriseret. Jeg bruger altid friske æg.
Pebermyntepastiller, ca. en ovnpladefuld:
1 æggehvide fra et økologisk æg str. M
1,5 spsk. pebermyntearoma (dr. oetker)
ca. 300 g. flormelis
Fyld:
100 g. smeltet 70% chokolade / evt. krymmel eller kandiserede violer
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviden sammen med pebermyntearomaen. Tilsæt flormelis lidt af gangen, til massen er formbar. Måske skal der bruges lidt mindre, måske lidt mere.
Tril kugler af pebermyntemassen. Vej af i starten til 4 gram pr. kugle, bliver de større, bliver forholdet mellem pebermynte og chokolade skævt, og pebermyntesmagen vil dominere.
Har du ikke en decimalvægt, så lav kuglen på en størrelse, så den når den trykkes flad, ikke fylder mere end en tokrone.
Læg bagepapir på en bageplade og fordel kuglerne derpå. Giv pebermyntekuglerne et tryk i midten så der kommer en fordybning.
Smelt chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter.
Hæld chokoladen i en sprøjtepose og klip et lillebitte hul i posen. Sprøjt chokoladen i fordybningerne, gerne så de fyldes helt ud.
Drys evt. med lidt pænt krymmel og sæt pladen på køl i en times tid.
Opbevar pastillerne på køl i en tætsluttende beholder, men adskil dem med madpapir, så de ikke klistrer sammen.
Holdbarhed 3-4 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar