lørdag den 9. maj 2015

7 dages madplan


Madplanen her, var egentlig lavet til Ugeavisen Odense, i et samarbejde om, at jeg skulle levere en madplan hver 4. uge, til avisens City-Liv sektion. Avisen trak sig i sidste time, da de ikke fandt det foreneligt med at optræde i avisen, når mit bopæls-postnummer ikke er i Odense (vi bor 6 km. syd for Odense)
Alt arbejdet var jo gjort fra min side, så alle jer som trofast læser med her, skal selvfølgelig have glæde af madplanen, som jeg har udviklet primært til børnefamilier.

Madplanenes filosofi er, at tilberedningen ikke skal være alt for tidskrævende, og ingredienserne skal være let tilgængelige.
Tag gerne børnene med i køkkenet. Børn som bliver inddraget i madlavningen er sjældne kræsne. De har en sund nysgerrighed over for råvarerne og har mere mod på at smage nye ting, når de selv har haft hænderne i det.
Hvis der er dage, hvor I ikke har tid til at lave mad, kan I med fordel lave et par af retterne til to dage.

Nederst i dette indlæg er en indkøbsliste - har lige opdaget, at jeg under kolonialvarer havde skrevet flere ingredienser på to gange, det er rettet nu!

God fornøjelse i køkkenet :-)


Dag 1 er indkøbsdag, så i dag skal tilberedningstiden ikke være for lang. Paninierne har jeg opfundet, efter inspiration fra Joe and the Juice. Opskriften er her!


Boller i karry kan spises hele året, hvis du spørger mig, og hele familien elsker det! Brugsen har fået økologisk svinekød som fast vare i køledisken, det er bare dejligt, så kan vi få retten lidt oftere.
Opskriften er Her!

Retten her får vi en gang om ugen. Vi elsker den fede sprøde laks i forening med rå grøntsager og persillepesto. Opskriften er Her!


Denne spanskinspirerede ret er en af yndlingsretterne hos os - håber du er enig med os :-)
opskriften er Her!



Tortillas med kylling, hummus og rå grøntsager er altid et hit hos os. 
Opskriften er Her!


En mormorklassiker er der også blevet plads til i madplanen, se opskriften Her!


Kyllingeburger med mango slutter jeg denne uges madplan af med, opskriften er Her!



Herunder følger en indkøbsliste, jeg vil anbefale dig, at du kopierer teksten fra listen over i et andet dokument og printer den ud derfra, da print- delen i bloggersystemet, som jeg anvender ikke er særlig snedig udtænkt! Du får nemlig ret mange sider ud, hvis du printer herfra.

Jeg har handlet ind i Netto primært, en stor del af varerne køber jeg økologisk. Jeg købte få ting i Brugsen, nemlig økologisk hakket svinekød samt bredbadet persille.
Jeg kom af med i alt. 497,- kr. for indkøbene. Men det afhænger af, hvor mange af ingredienserne du har i dit basislager, jeg havde en del.

Tjek skabene for:
hvedemel 
fuldkornsmel
sesamfrø
olivenolie
ris
tørret merian
stødt spidskommen
paprika
karry
rasp

INDKØBSLISTE:

Grønt:
bladselleri
rå rødbeder
gulerødder
basilikum
mango
2 bundter forårsløg
blandede salater/rucola
øko. citroner
agurk
4-5 avocadoer
små aromatiske tomater
grønne bønner
rødløg
løg
2 røde peberfrugter
hvidløg
æbler
bredbladet persille, 1 bakke
små kartofler, 1 kg. ca.
ingefær
broccoli
1 blomkål
fennikel

Kolonialvarer:
1 l. mælk
10 æg
3 x mozzarella (kugler i pose)
skyr (til hummus)
økologisk smør
Parmesanost i blok
1 pk. gær (hvis du bager dine burgerboller selv)
grøn pesto fra Løgismose (eller lav den selv)
1/4 liter piskefløde (eller kokosmælk, vælg selv hvad du ønsker i din karrysauce)
fetaost i blok
1 pakke parmaskinke

Kød:
4 kyllingebrystfilet
800 g. hakket kyllingekød
1200 g. hakket kalv/flæsk (fås økologisk i Super Brugsen)
4 laksesteaks (evt. fra frost)

Diverse:
8 rugklapper
8 fuldkornstortillas
8 burgerboller (med mindre du bager dem selv)
koncentreret tomatpuré 
mango chutney
200 g. mandler
æbleeddike
kalvefond
pinjekerner
kikærter på dåse
soltørrede tomater i olie
tahin
edamamebønner (frost)


2 kommentarer:

  1. Skam jer Odense ugeavis;-(

    Hvor ser det spændende ud - jeg vil nærlæse det nærmere senere på dagen - et kæmpe arbejde du her har bedrevet.
    Mange hilsner
    Charlotte

    SvarSlet
  2. Mange tak Charlotte :-) Glæder mig over, at du og andre nu kan få glæde af madplanen :-) kh. eva

    SvarSlet