Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
fredag den 16. august 2013
Fynsk æggekage
Den perfekte æggekage er sprød i bunden og luftig i midten. Inspirationen til denne æggekage har jeg fundet i Sortebro Kro´s æggekage, har dog lavet den med bacon i stedet for flæsk, selvom røget flæsk er det der kendetegner en ægte fynsk æggekage, men det er altså for fedt synes jeg.
Æggekage til 3-4 personer:
8 æg str. L.
1/2 øl
1 dl. fløde eller mælk
2 spsk. mel
1 tsk. salt og friskkværnet peber
evt. lidt kogte kartofler i skiver
Smør til stegning
Tilbehør:
12 skiver stegt bacon
cherrytomater
agurk
purløg
rugbrød
grov sennep
Pisk æggene sammen. Rør melet ud i fløden/mælken. Sørg for at alle klumper er rørt ud.
Pisk blandingen i æggene. Pisk også øllet i. Dernæst salt og peber. Pisk det hele godt sammen.
Smelt smørret i en høj pande. Hæld æggeblandingen i og evt. skivede kogte kartofler. Skru lidt ned for varmen.
Du skal ikke røre i æggemassen, kun ryste panden i cirkelbevægelser. Når alt æggemassen på toppen er stivnet, lemper du forsigtigt æggekagen over på et grydelåg og vender den på panden.
Giv den 5 minutter mere på den anden side.
Drys med tomater, agurk, purløg og bacon.
Server på rugbrød med grov sennep.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar