Den blev ofte bagt da vi boede på Østgrønland for et par år siden, når der blev fløjet bananer ind fra Island.
Så blev der hamstret, og de bananer som vi ikke nåede at spise før de blev godt modne, blev brugt til denne kage.
Jeg tror, at det er kokosmelet i kagen som gør den helt speciel god og svampet. Prøv den selv og se om du er enig..
Banankage:
1 dl. sukker
3 æg
2 modne bananer
75 g. smør, stuetempereret
100 g. mel
25 g. kokosmel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 nip fint salt
Overtræk:
130 g. 70 % chokolade, smeltet, rørt med 1 spsk. smør
Evt. Kokos & violer eller andet drys som topping
Fremgangsmåde:
Mos bananerne med en gaffel.
Pisk æg og sukker lyst. Tilsæt bananmos og det bløde smør, rør det godt sammen.
Bland kokosmel, mel, vaniljesukker, salt og bagepulver. Vend det sammen med æggeblandingen.
Bages i en smurt sandkageform eller springform i ca. 25 min. ved 175 grader midt i ovnen.
Kagen er færdig når en kødnål kommer ren ud, når du stikker den i midten af kagen.
Lad kagen køle af, hæld den smeltede chokolade på og lad den størkne på køl, til den er knasende sprød, eller nyd den med det samme og sæt den på køl til næste omgang.
Pisk æg og sukker lyst. Tilsæt bananmos og det bløde smør, rør det godt sammen.
Bland kokosmel, mel, vaniljesukker, salt og bagepulver. Vend det sammen med æggeblandingen.
Bages i en smurt sandkageform eller springform i ca. 25 min. ved 175 grader midt i ovnen.
Kagen er færdig når en kødnål kommer ren ud, når du stikker den i midten af kagen.
Lad kagen køle af, hæld den smeltede chokolade på og lad den størkne på køl, til den er knasende sprød, eller nyd den med det samme og sæt den på køl til næste omgang.
Her bagt i springform og pyntet med mørk og hvid chokolade.
Øj hvor lækker en kage - kan kun anbefales på det varmeste - bagte den i går.
SvarSletSelv om jeg ikke kommer med kommentarer - læser jeg dine indlæg:-)
Men synes ikke altid jeg har noget specielt at byde på - derfor.
Hilsen
Charlotte
Hej Charlotte ! Hvor er det dejligt at høre, det glæder mig, også at du følger mine indlæg. Kh, Eva
SletOverskriften siger det hele. Jeg har lavet 1000 banankager og det er absolut den bedste jeg har lavet.
SvarSletTak Eva . :-)
Kære Dig! Hvor er det dejligt at høre, der glæder mig! Tak for Din respons, kh. Eva
SletHej:)
SvarSletLækker kage... hvor stor en form bruges der til denne portion?
Hej, tak, den sandkageform eller mindre rugbrødsform egner sig bedst til denne kage, kh. Eva
SletElsker banankage (og kokos) - denne må prøves. Tak for god inspiration Eva.
SvarSletHej Pia! Den er altså også vildt god, så håber Du vil synes om den, kh. eva
SvarSletMums go banankage. Lidt mere kokos tror jeg ville vlre godt. Lavede den i muffin forme:-)
SvarSletJeg kan anbefale et touch af salt i, det fremhæver alle de gode smage :-)
SvarSletDet er jeg enig med dig i Rikke :-) er ellers ikke salt fan, men lidt salt gør smagen større :-) kh. eva
SvarSletHvis man nu ikke er vild med kokos, er der så noget andet man kan komme i?
SvarSletDu kan blot erstatte med mel eller anden tør ingrediens evt havregryn
SletHar prøvet at lave den ! Og den er så lækkert. At jeg kan ikke vente med at lave den igen , tak for opskriften.
SvarSletHej Eva. Er det en kage der er god hvis man bager den dagen før den skal bruges? :)
SvarSletJeg er i gang med den her, men efter de 25 min., er den ret flydende endnu? Lil.
SvarSletHej
SvarSletJeg havde heller ingen kokos, så jeg kværnede nogle forskellige nødder. Jagen blev ikke luftig
og svampet nærmere var den faldet lidt sammen og blevet lidt klæg.
Skal ovnen være varmluft eller alm ovn med varme foroven og foroven?
Skyldes det måske at jeg piskede melet i og ikke rørte i stedet for?
Mvh Bente
Jeg bagte den i en springform og 25 minutter var slet ikke nok, den fik ihvertfald 15 minutter mere
SvarSlet