Jeg havde en rest kogt hamburgerryg i køleskabet, som jeg skulle finde anvendelse til, det endte med at komme i denne tærte. Du kan erstatte hamburgerryg med skinke eller stegte bacontern, eller helt udelade kød.
Jeg har brugt en rest cheddar til topping, men plejer ellers at bruge parmesanost.
1 stor tærteform:
150 g. groft mel efter eget valg
125 g. hvedemel
1,5 dl. havregryn
1,5 dl. mælk
1 tsk. salt
3/4 dl. solsikkeolie
Fyld:
4 æg
1 håndfuld skinke eller risede bacontern
2 porrer, renset og hakket i mindre stykker/ringe
4 spsk. cremefraiche evt. 9 %
6 soltørrede tomater, hakket i mindre stykker
2 spsk. parmesan
1/2 tsk. dijonsennep
+ ekstra parmesan til drys.
Lidt salt og peber
Rør alle ingredienserne sammen til tærtedejen. Hold lidt mel tilbage i starten og prøv dig frem, til dejen er sammenhængende og til at rulle ud.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik den med en gaffel og forbag den i ovnen i 15 min. ved 200 grader.
Pisk æg, dijonsennep, parmesan og cremefraiche sammen, tilsæt lidt salt og peber.
Fordel porrestykker, kød og soltørrede tomater ud over den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over og drys med parmesanost.
Bages ved 200 grader i ca. 25 min.
Server en god salat til, evt. som nedenstående...
Salat: blandede salater, tranebær og avocado, samt dressing af 2 spsk. citronolie, 1 spsk. æbleeddike og 1 tsk. sukker.
Det ser virkelig lækkert ud. Jeg kan ikke vente med at prøve denne opskrift, tak fordi du vil dele. Hav en god påske:)
SvarSletKære Louise ! Mange tak for Din respons, dejligt når I læsere har lyst til at kommentere ;-) Held og lykke med tærten, kh. eva
Slet