onsdag den 5. december 2012

Farsbrød med timian, hasselnødder og bacon


En klassiker, og en dejlig vinterret, som hele familien kan lide.

4 pers.

500 g hakket kalv og flæsk
1 stort løg, revet
100 g knoldselleri, fintrevet
1 spsk timian, finthakket, eller 1 spsk. tørret
1,5 dl mælk
2 skiver daggammelt brød uden skorpe, smuldret
100 g. fetaost i mindre stykker
1 dl. hasselnøddekerner, hakket groft
100 g bacon i skiver
salt + peber
ca. 800 g kartofler
2-3 spsk jomfruolivenolie
evt. 1 spsk tørret timian

Tilbehør: stegte champignon med bacon og råkost, se nedenfor.

Bland kød, løg, knoldselleri, timian, mælk, smuldret brød, feta, hasselnødder, salt og peber.
Rør farsen til den er godt blandet, og form den derefter til et aflangt, bredt farsbrød, som lægges i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiverne over farsbrødet.

Skræl og skær kartoflerne i stave eller både og læg dem sammen med farsbrødet. Dryp med olivenolie og og drys med salt, peber og tørret timian. Bag farsbrød og kartofler ved 180 grader i ca 1 time.


Råkost:

1/4 hvidkål, snittet fint
1 rød grapfrugt, skåret i fileter
1 lille håndfuld tørrede tranebær
lidt hakkede hasselnøddekerner.
Bland alle ingredienserne og pres hinderne fra den fileterede grape over råkosten.




2 kommentarer:

  1. Hvor ser det indbydende ud. Jeg glemmer ofte der findes andet end karbonader - deller - kødboller. Her er virkelig en ide jeg vil afprøve - salaten er SÅ smuk - har før lavet nogle af dine smukke salater - så denne er en af dem der også skal afprøves.
    Hilsen Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Charlotte. Det er faktisk også en rigtig god ret. Du kan også tilsætte oliven til kødet, hvis Du kan lide det.
      Ja salaten som er en fryd for øjet, er dejlige på flere måder.
      God weekend til Dig :-)

      Slet