Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
fredag den 16. november 2012
Rødbede-æblesalat
Denne salat fik vi serveret hos Camilla og Kristen, i deres dejlige hjem på Østgrønland, hvor vi boede i 2010.
Det var helt vildt fantastisk at få serveret en salat af friske råvarer, som ellers er en mangelvare på disse kanter. En gang imellem blev der fløjet frugt og grøntsager ind fra Island, og så blev der hamstret helt vildt i butikken. Også selvom et hvidkålshoved kostede 70,- kr. Det betød ikke noget, det betalte man glædeligt.
Salaten smager (stadig) rigtig dejligt, og passer til stort set alt synes vi.
4 pers:
4 mellemstore rødbeder
2 økologiske æbler
Dressing:
2 dl. skyr, let fraiche eller yoghurt/A38
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
Salt og peber
Evt. lidt friskrevet peberrod.
Kog rødbederne i 20 min. Gnid skindet af og lad dem køle af inden du river dem.
Del æblerne i 4 dele og fjern kernehuset. Lad skrællen sidde på hvis den er pæn,
Riv rødbeder og æbler på den grove side af rivejernet.
Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Bland de revne æbler og rødbeder og vend dressingen i.
Jeg bliver helt misundelig når jeg hører I har været i Grønland - på ferie eller boet der en tid?
SvarSletJeg følger ivrigt med når der er udsendelser fra Grønland.
Hilsen Charlotte
Jamen det er også et af de smukkeste steder på jorden. Vi boede i Tasiilaq på østkysten i 2010, dejlige minder fra denne tid og gode venskaber tog vi også med os hjem :-)
Slet