fredag den 16. november 2012

Italienske flødekartofler


Dette er en variation af de kendte 80´er flødekartofler med bacon, flåede tomater og rød peberfrugt.

Det er efterhånden sjældent, at vi får flødekartofler, der kan faktisk gå år imellem, så glæden er stor når det sker.

Flødekartofler kan spises til alt fra frikadeller, kylling til et rødt stykke kød.

1 fad, 6 pers:

1 kg. kartofler, skrællet vægt
1 hakket løg
2 fed hvidløg, hakkede
1 dåse flåede tomater
1 rød peberfrugt i strimler
200 g. bacon i tern
1/2 liter piskefløde
1 dl. sødmælk
2 tsk. salt og friskkværnet peber

Til gratinering:
150 g. revet cheddarost

Evt. frisk salvie til drys.

Fremgangsmåde:
Steg bacon sprødt på en tør pande, hæld fedtet fra.

Skær kartoflerne i tynde skiver (ca. 1/2 cm.), bred dem ud i et ovnfast fad. Drys 2 tsk. salt udover.

Dræn tomaterne for tomatjuicen (juicen skal ikke bruges, men kan fryses ned til gryderetter) og halvér hver tomat på langs.

Hæld fløde, mælk, peberfrugt, løg, tomater og hvidløg over bacon´en og varm det igennem.
Hæld blandingen over kartoflerne, drys med ost og bag i ca. 50-60 min. ved 200 grader på anden nederste ovnribbe.
Mærk med en gaffel om kartoflerne er møre.

Drys evt. med salvie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar