Karamel hældes over den bagte kage
Lysten efter denne kage, fik mig til kl. 19.30 i silende regn, at køre til nærmeste supermarked, for at hente ingredienser, så jeg kunne bage den her til aften. Småtosset ? hmm.... ja det synes min mand i hvert tilfælde ;-)
Nå, men det var altså besværet værd !
Kagen kan findes i flere versioner på nettet. Jeg har sukkerreduceret den i forhold til de opskrifter jeg kiggede på, men den er stadig pænt sød.
Kagen kan findes i flere versioner på nettet. Jeg har sukkerreduceret den i forhold til de opskrifter jeg kiggede på, men den er stadig pænt sød.
Kagebund:
200 g. blødt smør
2,5 dl sukker
3 æg
4 dl mel
3 spsk. peanutbutter
1,5 tsk bagepulver
350 g. saltede peanuts (dem fra LIDL i 500 grams pose er min favorit)
Rør smør sammen med sukker og peanutbutter. Tilsæt et æg ad gangen, og rør godt sammen.
Bland bagepulver med mel og rør det i smør-æggeblandingen. Fordel dejen i en bradepande eller et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir og drys peanuts jævnt over.
Bag i 15 – 17 min ved 200 grader, eller indtil du kan stikke en kødnål eller lignende i midten af kagen, og den kommer op ren.
Karamel:
1,5 dl fløde
1,5 dl mørk sirup
2 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker / eller marven af en stang vanille
50 g smør
2 dl sukker
Mens kagen bages blandes alle ingredienserne til karamelmassen i en gryde, som bringes i kog.
Lad massen simre indtil karamellen tykner. Den fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er lun.
Chokolade:
250 g god chokolade (jeg brugte en blanding af lys og mørk)
Lad kagen køle af, smelt chokoladen over vandbad (eller i chokoladesmelter) og fordel herefter ovenpå kagen. Lad chokoladen stivne lidt, inden den skæres ud (jeg stiller den i køleskabet)
Opbevar i lufttæt beholder.
Kagen er fryseegnet, hvis det skulle blive aktuelt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar