Er der noget bedre end en god varmende karryret, når efteråret sætter ind?
Vi elsker karrygryde og får det ret ofte i løbet af efteråret og vinteren. Jeg laver altid retten på slump, men ingredienserne varierer aldrig, de er som i opskriften, men fra gang til gang i varierende mængder.
I øjeblikket har vi de dejligste æbler i haven, så da jeg lavede retten forleden var det med overvægt af æbler.
Lav bare en stor portion, for retten smager faktisk endnu bedre dagen efter, når den har stået i køleskabet og trukket smag.
Vi elsker karrygryde og får det ret ofte i løbet af efteråret og vinteren. Jeg laver altid retten på slump, men ingredienserne varierer aldrig, de er som i opskriften, men fra gang til gang i varierende mængder.
I øjeblikket har vi de dejligste æbler i haven, så da jeg lavede retten forleden var det med overvægt af æbler.
Lav bare en stor portion, for retten smager faktisk endnu bedre dagen efter, når den har stået i køleskabet og trukket smag.
Karrygryde - rigeligt til 4 personer:
1 kalkunbryst ca. 900 g. (kan erstattes af kyllingebrystfilet)
3 porrer, renset og skåret i ringe
4 øko. æbler, i tern
1/4 ananas i tern
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
70 g. koncentreret tomatpuré
1 lille dåse kokosmælk (se foto nedenfor) eller 1 dl. fløde.
2 tsk. sambal Oelek (kan udelades men giver retten medium chili-styrke)
Kyllingefond eller vand
3 spsk. karry
2 spsk. stærk Mango Chutney
Olie
Salt og peber.
Tilbehør:
Kokosmel
Rosiner
Rosiner
Peanuts
Chutney
evt. bananskiver
Brune Ris / kålsalat
Skær kalkunbrystet i 2-3 cm. store tern.
Brænd karryen af i lidt olie og svits kalkunkødet.
Tilsæt alle grøntsagerne (minus ananas) og lad dem svitse med i 5 minutter.
Tilsæt tomatpuré, sambal oelek og mango chutney og ananasstykker.
Hæld kyllingefond/vand ved, til det lige akkurat dækker kødet.
Lad det simre under låg i ca. 10 min.
Lad det simre under låg i ca. 10 min.
Hæld kokosmælk/fløde ved og varm det igennem i 5 min.
Smag til med salt og peber og evt. mere karry og sambal oelek.
Servér med ris, kokos, peanuts, rosiner og chutney, samt en god kålsalat.
Kære Eva...hvor har du købt den mango- chutney? Hilsner
SvarSletDen er købt hos en karanio-sakral behandler i Seden ved Odense, hun solgte lidt hjemmelavede ting i sin klinik :-) kh. Eva
Slet