Muscovadoglaserede kyllingelår med ovnkartofler og avocadosalat, til 4 pers.
12 kyllingelår
125 g. muscovadosukker (eller farin)
2 spsk. vand
1 spsk. friskrevet ingefær
1/2 tsk. sambal oelek (eller 1/2 rød chili, finthakket)
1 tsk. soya
1 fed hvidløg, presset
saft fra 1/2 lime
lidt friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 g. varmluft.
Læg kyllingestykkerne i en bradepande beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen i 30 min.
Kom muscovadosukker og vand i en gryde og kog det op, indtil sukkeret er smeltet. Tilsæt frisk ingefær, soya, hvidløg, sambal oelek, limesaft og sort peber og kog i endnu ved svag varme,uden låg i ca.5 minutter, til det begynder at tykne.
Fordel blandingen over kyllingelårene og steg dem yderligere i et kvarter, til lårene er gyldne.
Kartofler:
Skær kartofler i mindre stykker og kog dem i 7 min. i saltet vand.
Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olivenolie over, drys med salt, peber og rosmarin. Bag dem sammen med kyllingelårene til de er sprøde.
Avocadosalat:
Babyspinat, godt skyllet
små aromatiske tomater
avocado i tern
saltede græskarkerner eller ristede pinjekerner
evt. feta i tern, skåret af et helt stykke.
Dressing: 4 spsk. olivenolie, 2 spsk. æbleeddike, 1 tsk. dijonsennep, 1 tsk. honning, salt og peber. Piskes sammen og hældes over salaten lige inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar